Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
Dita Botërore e Librit dhe  të Drejtave të Autorit
Dita Botërore e Librit dhe të Drejtave të Autorit
24.04.2018 | 19:15
Me aktivitete të larmishme, në bibliotekën “Hivzi Sulejmani”, u shënua Dita botërore e librit dhe
Orë letrare në kujtim të Arif Demollit
Orë letrare në kujtim të Arif Demollit
07.03.2018 | 15:59
Karvani i shkrimtarëve këtë vit e nisi rrugëtimin nga biblioteka “Hivzi Sulejmani” e Prishtinës me
Vizitë nga Ambasada Amerikane
Vizitë nga Ambasada Amerikane
27.04.2017 | 13:14
Zyrtarë nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, në përbërje të Mark Naylor – Zëvendësdrejtor i
23 Prill – Dita Ndërkombëtare e Librit
23 Prill – Dita Ndërkombëtare e Librit
26.04.2017 | 12:46
Në ambientet e Bibliotekës “Hivzi Sulejmani” të Komunës së Prishtinës, për nder të 23 Prillit -
Dita Botërore e Poezisë
Dita Botërore e Poezisë
22.03.2017 | 13:01
Në Ditën Botërore të Poezisë, lexuesit e “Bibliotekës Përkujtimore” patën mundësi te shijojnë
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
02.03.2017 | 10:11
Në Bibliotekën "Përkujtimore" u mbajt Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë. Dita Botërore e
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
02.03.2017 | 10:11
Në Bibliotekën "Përkujtimore" u mbajt Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë.
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë është një ditë ndërgjegjësimi që evokon për shkrim-lexim si një e drejtë që i përket të gjithë njerëzve, dhe festohet në gjithë botën çdo vit në të mërkurën e parë të muajit Mars. Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë motivon fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit në mbarë botën për të festuar fuqinë e fjalëve, veçanërisht ato fjalë që janë të përbashkëta nga një person në tjetrin.
Duke ngritur zërin tonë së bashku në këtë ditë, ne u tregojmë fëmijëve në të gjithë botën që ne mbështesim të ardhmen e tyre; se ata kanë të drejtë për të lexuar, për të shkruar, dhe për të ndarë/shpreh fjalët e tyre për të ndryshuar botën.
Mësimdhënësja nga shkolla fillore “Gjergj Fishta”, Znj. Maliqe Syla sot ka zgjedhur ambientin e bibliotekës për të zhvilluar një ore leximi ne ambientin e bibliotekës. Dhe, kjo nuk ishte një rastësi, ajo ka ardhur me nxënësit për te shënuar Ditën Botërore te Leximit me Zë të Lartë në ambientin e “Bibliotekës Përkujtimore”. Pasi  fëmijët zgjidhen dhe lexuan librat e tyre të preferuar, ne vazhdim  të këtij aktiviteti  është zhvilluar biseda për tregimin e lexuar, ku kemi biseduar për veprimet e mira dhe jo të mira të personazheve në tregim.
Vajzat e grupit letrare sot lexuan  esetë e shkruar nga ato vetë. Disa lexime janë përcjell me tinguj e bukur të pianos. Vajzat si zakonisht krijuan   ambiente te mrekullueshëm me leximet e tyre. 
Aktivitetin e leximit  e përmbyllëm me urimin - Te kemi sa më shumë lexime nga fëmijët.
 
 
 
 
 
List of videos