Vizitë e sh.f. "Elena Gjika"
Dita Botërore e Librit dhe  të Drejtave të Autorit
Dita Botërore e Librit dhe të Drejtave të Autorit
24.04.2018 | 19:15
Me aktivitete të larmishme, në bibliotekën “Hivzi Sulejmani”, u shënua Dita botërore e librit dhe
Orë letrare në kujtim të Arif Demollit
Orë letrare në kujtim të Arif Demollit
07.03.2018 | 15:59
Karvani i shkrimtarëve këtë vit e nisi rrugëtimin nga biblioteka “Hivzi Sulejmani” e Prishtinës me
Vizitë nga Ambasada Amerikane
Vizitë nga Ambasada Amerikane
27.04.2017 | 13:14
Zyrtarë nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, në përbërje të Mark Naylor – Zëvendësdrejtor i
23 Prill – Dita Ndërkombëtare e Librit
23 Prill – Dita Ndërkombëtare e Librit
26.04.2017 | 12:46
Në ambientet e Bibliotekës “Hivzi Sulejmani” të Komunës së Prishtinës, për nder të 23 Prillit -
Dita Botërore e Poezisë
Dita Botërore e Poezisë
22.03.2017 | 13:01
Në Ditën Botërore të Poezisë, lexuesit e “Bibliotekës Përkujtimore” patën mundësi te shijojnë
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë
02.03.2017 | 10:11
Në Bibliotekën "Përkujtimore" u mbajt Dita Botërore e Leximit me Zë të Lartë. Dita Botërore e
Vizitë e sh.f. "Elena Gjika"
22.12.2016 | 02:21
Në “Bibliotekën Përkujtimore” për vizitë ishin nxënësit e klasave të dyta  të shkollës fillore “Elena Gjika”. Nxënësit ishin nën shoqërimin e mësueseve të tyre. Ata u pritën nga stafi punues, Drita Agaj dhe Bukurie Demolli. Me këtë rast punonjëset e bibliotekës, iu treguan nxënësve për historikun e bibliotekës, aktivitetet, rëndësinë e librave, të mirat që fitojmë nga librat,  për rregullat e bibliotekës dhe kujdesin që duhet të kemi ndaj librave. Gjatë prezentimit, nga ana e nxënësve pati edhe pyetje të cilat zakonisht ishin  për bibliotekën, librin, regjistrimin etj.
Nga fondi i librave u lexua tregimi “Harabelat këngëtar” të autorit V. MonteMagno. 
Me pastaj nxënësit zgjedhën libra për lexim në sallën e bibliotekës.
Në fund u krijua një ambient argëtimi. Secila klasë me ndihmën e mësueses kënduan këngët të cilat i kishin mësuar. Nuk munguan as tingujt e bukur të pianos.
Të gjithë dolën nga biblioteka të kënaqur dhe premtuan se duan të vijnë sa më parë për tu bërë anëtarë të bibliotekës.
 
List of videos