NJOFTIM PËR SALLAT E LEXIMIT
Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë
Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë
31.03.2021 | 12:58
Më, 2 prill 2021 (e premte), në ora 12:00, biblioteka “Hivzi Sulejmani” e Prishtinës në bashkëpunim
NJOFTIM PËR SALLAT E LEXIMIT
NJOFTIM PËR SALLAT E LEXIMIT
08.10.2020 | 12:48
RIFILLIMI I PUNËS ME SALLAT E LEXIMIT Biblioteka “Hivzi Sulejmani” pas punës dymujore të ofrimit të
NJOFTIM PËR HUAZIM TË LIBRIT
NJOFTIM PËR HUAZIM TË LIBRIT
12.06.2020 | 12:19
Njoftohen lexuesit përkatësisht anëtarët e bibliotekës se prej datës 15 qershor 2020 (e hënë)
Arif Demolli mes dhimbjes, gazit e mrekullisë
Arif Demolli mes dhimbjes, gazit e mrekullisë
06.03.2020 | 02:14
Sot, në trevjetorin e shkuarjes nga kjo jetë të Arif Demollit, në hapësirat e bibliotekës u bë
Ftesë
Ftesë
03.03.2020 | 11:34
Biblioteka “Hivzi Sulejmani” e Prishtinës në bashkëpunim me Karvanin e Shkrimtarëve për Fëmijë
Qytetari digjital
Qytetari digjital
07.06.2019 | 11:07
Në kuadër të projektit #Qytetaridigjital mundësuar nga IRIM(Instituti për Zhvillimin e Rinisë dhe
NJOFTIM PËR SALLAT E LEXIMIT
08.10.2020 | 12:48
Biblioteka “Hivzi Sulejmani” pas punës dymujore të ofrimit të shërbimeve huazimi i librit
do të rifillon punën me sallat e leximit nga dita e premte 9 tetor 2020 . Ky veprim bëhet në përputhje me  masat e udhëzimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike dhe të Ministrisë së Shëndetësisë të aprovuara nga Qeveria e Republikës së Kosovës si dhe në bashkëpunim të ngushtë me Drejtorinë e Kulturës  dhe organet tjera të Komunës së Prishtinës. 
Pasi janë bërë të gjitha përgatitjet, për kushte pune në situatë epidemie,  rifillojmë me 40% të kapaciteteve të hapësirave për lexim që i bie  gjithsej 135. Në dy javët e para do të punohet pesë ditë të javës nga ora 8.15 e deri në orën 16.00. Nëse shkon puna në rregull dhe pa pengesa që në javën e dytë do të fillojmë me orar të plotë do të thotë nga 8.00 – 19.00, në dy ndërresa, duke përfshi këtu edhe ditën e shtunë (8.oo-13.00).
Krahas përgatitjeve tona, në mënyrë që puna të shkojë mirë, lexuesit përkatësisht anëtarët e kësaj biblioteke i njoftojmë me masat që detyrimisht duhet të respektohen: 
1.Bartja e maskës në ambiente është e detyrueshme, askush pa të nuk mund të hyn brenda;
2.Respektimi i distancë së paku 1. 5m është obligativ;
3.Lexuesve do tu matet temperatura në hyrje të  ndërtesës së bibliotekës;
4.Dezinfektuesi i duarve po ashtu do të jetë në hyrje të objektit dhe përdorimi i tij është i domosdoshëm;
5.Secila tavolinë ka numri e vetë. Lexuesi duhet merr së pari numrin te librari e pastaj të ulet në vendin e caktuar. Personi që liron ulësen është i obliguar që numrin e tavolinës ta dorëzon te librari;
6.Ndalohet mbledhja në grupe (nga 2 e më shumë) në të gjitha hapësirat e bibliotekës;
7.Ndalohen shëtitjet e lëvizjet e pa nevojshme në hapësirat brenda objektit;
8.Kushdo  nga  përdoruesit  e hapësirave që shkel këto rregulla do të largohet nga hapësirat e bibliotekës;
9.Askush nga përdoruesit e librave nuk mund të shërbehet vetë. Këtë shërbim e bënë vetëm librari. 
Duke ju uruar mirëseardhje besojmë në bashkëpunim e mirëkuptim reciprok.
List of videos